לפני כשנה, שמע יובל פנחס (48 ) מחיפה, על יוזמת ניקוי תת־ימי שצפויה להיערך בשמורת הטבע חוף דור־הבונים. "מזה שנים רבות אני צולל ומדריך צלילה, וכל מה שקשור לטבע הימי מאוד מעניין אותי. אז הצטרפתי, בעיקר בשל הרצון שלי להעניק בחזרה לטבע. בנוסף, יש לי 'קופת שרצים' מימי נעוריי, הימים שבהם עסקתי בדיג תת־ימי. מאז עברתי לצילום תת־ימי וקיבלתי פרספקטיבה שונה לחלוטין על החיים בים, על הצורך לשימור על החי".
יובל הצטרף למשימה, ולאחריה אף ערך סרטון שתיעד את הפרויקט, במטרה להפיצו ובכך להגביר את המודעות לנושא שמירת הים. במקביל, הוא הצטרף לקהילה ימית ראש כרמל בחיפה, שמובילות החברה להגנת הטבע ורשות הטבע והגנים יחד, כחלק מרשת ארצית של קהילות הנקראות "אנשי הים התיכון" – שמטרתן להביא אל קדמת הבמה את החשיבות של הקמת שמורות טבע ימיות בים התיכון של ישראל. הסיבות רבות ומגוונות: הגנה על בעלי חיים ימיים, שמירה על מרחבי נוף ופנאי פתוחים, שמירה על הניקיון בים ועוד. מסתבר, כי לעומת המצב ביבשה בישראל, שבה כ-25% מהשטח מוגדרים שמורות טבע, בים מדובר על פחות מחצי אחוז.
יובל פנחס (מימין) עם מתנדבים נוספים בשמורת הטבע הימית בחיפה
הקבוצה שבה חבר יובל תומכת במהלך של הרחבת שמורת הטבע הימית ראש כרמל, וכי חלק מהפעילות שלו הוא יצר מצגת מרהיבה,שעימה הוא עובר בבתי ספר וארגונים שונים, במטרה להעביר את המסר. "דרך המסרים הוויזואליים שאני מציג, הכוללים תצלומים וסרטונים, אני רואה כיצד הילדים מרותקים. המפגשים האלו מקרבים אותם לים ומשפיעים על המודעות לשמירה עליו. הם בהחלט נרתמים לעניין. וזוהי תרומתי".
לטייל בעקבות המתנדבים – שמורת טבע חוף גדור
הרחצה ברצועת חוף יפהפייה זו אסורה, ולכן דווקא החורף הוא זמן מצוין לחקור לעומק את האזור ולגלות בו הפתעות, כמו גם נופים לא מוכרים. המפרץ הסיני הוא כינוי לחוף מפורץ, שהיה אהוב במיוחד על עולים חדשים שהגיעו ארצה לאחר מלחמת העולם השנייה משנגחאי שבסין.
עד שהשביל של שומרי המפרץ יהיה מוכן ומוזמן, תוכלו לצעוד כאן בשביל מסומן ותיק, היוצר מסלול קווי קל וקצר יחסית (כשני ק"מ לכל כיוון). מחנים בחוף אולגה, צועדים דרומה ועולים על שביל מסומן כחול הנע על גבי רכס הכורכר ומספק תצפיות נהדרות. מגיעים למפרץ הסיני ומגלים "פסלי" כורכר מרתקים שיצר הטבע, חקוקים במצוק. את הדרך חזרה עורכים באותה הדרך, או מקפיצים רכב לנקודת הסיום. שימו לב: מצוקי הכורכר אינם יציבים, ואין להתקרב אל שפת המצוקים או לשהות למרגלותיהם.
הגעה: אל החניון של חוף הרחצה בגבעת אולגה מגיעים מרחוב רחבעם זאבי. זוהי נקודת ההתחלה והסיום.
הכתבה פורסמה ב"מסלול – ידיעות אחרונות".