עשרות אזרחים יצאו לנקות את שפכי הנחלים, באירוע שיזמו קהליות אנשי הים התיכון. המטרה: למנוע מהפסולת להגיע לים ולהגביר מודעות לבעיית זיהום נחלים והשפעתה על שמורות טבע ימיות והים.
ענת גבריאלי, אנשי הים התיכון
לים התיכון זורמים 12 נחלים הסובלים מזיהום שמקורו במפעלים, בהזרמת קולחים, ביוב ובכמויות אדירות של זבל (כולל פלסטיק) המהווים מלכודות מוות לסביבה הימית.
בכל שנה מתקיימות אלפי תקלות במערכות הטיפול בביוב, כשרק חלק קטן מהן ידוע. התוצאה היא זיהום נחלים וים. השפעת הזיהום על הנחלים והים עצומה: פגיעה בחי ובצומח, התחזקות מינים פולשים על חשבון מינים קיימים, פגיעה בבריאות וסגירת חופים לרחצה למשך ימים רבים.
ביום שישי האחרון יצאו עשרות אזרחים בליווי מדריכים ורכזי קהיות אנשי הים התיכון אל שפכי הנחלים בקרבת שמורות טבע ימיות על מנת לעורר מודעות ציבורית למצב החמור של זיהום נחלים המשפיע ישירות על הים ועל שמורות טבע ימיות. האירועים התקיימו בשפכי הנחלים: נחל פולג, נחל אבטח בניצנים, נחל שקמה בזיקים, נחל אורן, שמורת שקמונה ונחל לוטם, ונחל בצת.
מייקל רפאל, רכז קואליציית אנשי הים התיכון, מארגון "אנו": "הים שלנו נתון ללחצים רבים המדרדרים את מצבו. כל מי שחושב שהים הוא אינסופי טועה. המצב הזה לא יכול להימשך. חייבים לעצור גם את זיהום הנחלים שמשפיע ישירות על שמורות הטבע הימיות שלנו, ועל הים בכלל. זה בידינו. צריך לאכוף בצורה רצינית את כל מי שמזהם את הנחלים".
מנקים את שפכי הנחלים. צילום אנשי הים התיכון
האירוע שהוא חלק ממבצע ניקיון ארצי של רשות הטבע והגנים, בחרה קואליציית אנשי הים התיכון (המורכבת מארגוני סביבה, בהם החברה להגנת הטבע, צלול, Ecoocean, דלפיס, מגמה ירוקה), להציף את נושא זיהום הנחלים שמשפיע ישירות על הים וגורם למוות של בעלי החיים והסביבה הימית.